Blog

Produsele Sony prezentate in cadrul CES 2017

Sony, unul dintre principalii promotori ai tehnologiei HDR, a prezentat la CES 2017 noua serie A1 de televizoare BRAVIA OLED, echipate cu cele mai bune tehnologii de redare a imaginilor, precum procesorul 4K HDR X1 Extreme.

Produsele Sony prezentate in cadrul CES 2017

Fiind capabil să valorifice întregul potenţial al panourilor OLED, procesorul X1 Extreme accentuează impactul vizual al conţinutului 4K HDR producând nuanţe profunde de negru şi culori strălucitoare care redau mai fidel imaginile din lumea reală. Seria A1 este, de asemenea, echipată cu tehnologia Acoustic SurfaceTM de la Sony care îi permite display-ului să vibreze, sunetul fiind transmis direct de pe ecranul televizorului. Prin eliminarea difuzoarelor care erau plasate în mod obişnuit la baza ecranului, această serie prezintă un design fără difuzoare şi fără un suport. Deoarece sunetul este emis din ecran, imaginea şi sunetul se suprapun, îmbunătăţind impresia de realitate. Mai mult decât atât, utilizatorii se pot bucura de o experienţă de vizionare din orice loc al camerei de zi, datorită colaborării dintre panourile OLED, cu unghi larg de vizionare, şi tehnologia Acoustic Surface™ care combină imaginea şi sunetul.

Produsele Sony prezentate in cadrul CES 2017

Sony a reîmprospătat două dintre cele mai populare serii de camere foto din portofoliul său. Este vorba despre mirrorless-ul a6500, urmaşul lui a6300 şi cea de-a cincea versiune a camerei compacte RX100.

Modelul a6500 este noul vârf de gamă a camerelor foto mirrorless cu senzor APS-C din oferta Sony, fiind echipat cu sistemul de focalizare 4D FOCUS, care a debutat pe a6300. Senzorul Exmor CMOS de 24,2 megapixeli beneficiază de 425 de puncte de focalizare automată cu detecţie de fază, fiind poziţionate pe întreaga suprafaţă a imaginii. Conform Sony, acesta este cel mai dens sistem de focalizare automată din lume de pe un aparat foto cu obiective interschimbabile.

La capitolul performanţă, a6500 beneficiază de un sistem de stabilizare pe 5 axe, posiblitatea capturii a 11 cadre pe secundă până la un maximum de 307 cadre în rafală. Ecranul tactil este probabil cel mai important upgrade faţă de generaţia precedentă, oferind acces rapid la setări, însă facilitează şi funcţia touch-to-focus, similară cu cea de pe smartphone-uri. Această funcţie poate fi folosită chiar şi atunci când este folosit vizorul pentru realizarea de fotografii, glizarea pe ecran atunci când este stins stabilind punctul de focalizare. Construcţia a fost de asemenea actualizată, împrumutând elemente de la modelul full-frame A7 II, cu un grip îmbunătăţit, un suport pentru obiective mai rezistent, buton de declanşare mai mare şi butoane personalizabile.

 

Produsele Sony prezentate in cadrul CES 2017

Cei care îşi doresc un aparat foto compact, pe care să îl poţi purta cu uşurinţă într-un buzunar sau o geantă de dimensiuni mici pot opta însă pentru Sony Cybershot RX100 V. Acesta vine cu un sistem de focalizare rapidă şi 315 puncte de focalizare, care acoperă 65% din cadru. Spre diferenţă de fratele său mai mare, RX100 V poate înregistra până la 24 cadre pe secundă cu un maximum de 150 de fotografii în rafală.

Senzorul Exmor RS CMOS cu cip DRAM asigură posibilitatea de a realiza filmări în rezoluţia 4K, în timp ce obiectivul Vario-Sonnar T f/1.8 cu focală 24-70 mm sugerează performanţă ridicată de captură chiar şi în lumină artificială. De asemenea, procesorul de imagine BIONZ X ajută utilizatorii să capteze clipuri încetinite de până la 1.000 de cadre pe secundă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − four =